Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28 Οκτωβρίου 2012

 
H ATZENTA 21 ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Όσοι αμφιβάλλουν ακόμη για την ύπαρξη και την εφαρμογή της ατζέντας απομείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, θα πρέπει να διαβάσουν οπωσδήποτε τα ντοκουμέντα που ακολουθούν..

Το πρόγραμμα συνηγορίας που απορρέει από χρηματοδοτούμενο think tank της Ε.Ε., με την ονομασία Δίκτυο Οικονομίας του Ενός Πλανήτη (One Planet Economy Network (OPEN:EU) δημοσίευσε το 2011 ένα πολύ σημαντικό έγγραφο που δεν έλαβε τη δέουσα προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης...

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει τίτλο Σενάρια για την επίτευξη τηςΟικολογικής Οικονομίας του Πλανήτη στην Ευρώπη και αποτελείται από αρκετά σενάρια ή ''μονοπάτια'' τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει η Ε.Ε. για να επιτύχει το συγκεκριμένο μοντέλο ''οικολογικής οικονομίας''.
…….
Στην ενότητα με τίτλο “Δημογραφικά” διαβάζουμε τα ακόλουθα:
“Ξεκινώντας από το 2012, ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για να ελεγχθεί η αύξηση του πληθυσμού ήταν η σταδιακή απόσυρση των επιδομάτων τέκνου για τις πολύτεκνες οικογένειες. Μέχρι το 2020, τα επιδόματα θα παρέχονται μόνο για τις οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά. Καθώς η οικονομία εν γένει έχει μετατραπεί σε μία οικονομία εντάσεως εργασίας, οι μεταναστευτικές πολιτικές έγιναν πιο 'χαλαρές' με στόχο να προσελκύσουν εργατικό δυναμικό χαμηλής ειδίκευσης, ειδικότερα στον αγροτικό τομέα. Οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες απαιτούν πλέον από τους εταίρους να εφαρμόσουν μέτρα ελέγχου του πληθυσμού.”

24 Οκτωβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

                                     Δελτίο Τύπου Ημ/νία Δημοσίευσης : 22/10/2012

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Έναρξη του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20-10-2012 στο Βόλο με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος και των Δημάρχων της Μαγνησίας.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι σε μια χρονική περίοδο που η φτώχεια μαστίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά πρέπει όλοι να σταθούν αρωγοί και να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις  βασικές ανάγκες της καθημερινότητας τους.

Οικογένειες που έχουν οικονομική δυνατότητα διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στην κατηγορία των ανάδοχων οικογενειών και θα αναλάβουν την στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού και στερούνται των στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους.  Ανάδοχοι μπορούν να γίνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ο κ. Σούρλας επεσήμανε «ότι  το πρόγραμμα αυτό είναι  καινοτόμο  αφού πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο  στην Ελλάδα, και για την υλοποίηση του είναι απαραίτητη  η συνδρομή της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε  σύντομα να επεκταθεί η εφαρμογή του σε ολόκληρη την Χώρα».
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτεινιώτης και οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου και Πηλίου που συμμετείχαν στη διευρυμένη συνάντηση ανέφεραν ότι διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης, και τόνισαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του.
Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα εκδήλωση με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών ώστε να κληθούν να συμβάλλουν όλοι έμπρακτα στη στήριξη αυτού του κοινωνικού εγχειρήματος.

Ανατροπές στο σύστημα μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Ναι» στις μετεγγραφές φοιτητών που είναι αδέλφια και σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ώστε οι οικογένειες να μην πληρώνουν τρία διαφορετικά σπίτια, λέει ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε στη Βουλή ότι εντός της εβδομάδας σκοπεύει να επαναφέρει τη ρύθμιση για μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικά
ΑΕΙ, η οποία ίσχυε και παλαιότερα.
«Οταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα οικογενειών που έχουν δύο και τρεις
φοιτητές την ίδια στιγμή, που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα μετα «Νέα».
Σημειώνεται ότι από το 2011 οι μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ασθενείς κ.ά.) καταργήθηκαν και θεσπίστηκε ειδική κατηγορία εισαχθέντων σε πανεπιστήμια και
ΤΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δίνονται εκ των προτέρων συγκεκριμένες θέσεις και οι δικαιούχοι δεν έχουν εκ των υστέρων δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο Ιδρυμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.
Σε καθένα από τα τμήματα ή τις σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου υπάρχει προκαθορισμένος ειδικός αριθμός εισακτέων για κάθε κατηγορία υποψηφίων, προερχομένων από οικογένειες πολύτεκνες, τρίτεκνες κ.λπ. Εξαιρούνται από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις οι Στρατιωτικές Σχολές, οι Αστυνομικές Σχολές και οι Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
Ποιους αφορά:

1. Υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι καθώς και υποψηφίους τέκνα πολυτέκνων. Δεν υπάρχει από φέτος εισοδηματικό όριο.
2.Υποψηφίους γονέων και τέκνων πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα. Δεν υπάρχει το ηλικιακό όριο.
3. Υποψηφίους:
α) με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε διαφορετική πόλη από την κατοικία των γονέων τους,
β) ορφανούς από τον έναν ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα,
γ) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες επειδή έχουν κινητικά προβλήμα- τα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%,
δ) τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας, ε) πολύδυμα τέκνα εφόσον συμμετέχουν στις Πανελλαδικές το ίδιο έτος.
Για όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες καταργήθηκε από πέρσι η προϋπόθεση της διοικητικής περιφέρειας που υπήρχε.

19 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.
Δελτίο Τύπου
Παρασκευή 12.10.2012
Ενημέρωση συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του
ΟΓΑ για την καταγραφή της φυσικής παρουσίας και τον έλεγχο του ΑΜΚΑ
και ΑΦΜ
Ο Ο.Γ.Α. με αφορμή την
καταγραφή φυσικής παρουσίας που ξεκίνησε την 01
Οκτωβρίου 2012
και θα διαρκέσει έως και 30 Νοεμβρίου 2012, ενημερώνει
τους συνταξιούχους και δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, ότι όσοι
έλαβαν την ενημερωτική επιστολή του ΟΓΑ και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν
είναι συμπληρωμένα ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα
πρέπει
α) Πρώτα να προσέλθουν στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας
τους
, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και
β)
Στην συνέχεια να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει
λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους
με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον
Ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι όλοι οι συνταξιούχοι και επιδοματούχοι του ΟΓΑ
πρέπει
να ανταποκριθούν στην διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσία
ς, μέχρι
τις 30 Νοεμβρίου 2012 σε διαφορετική περίπτωση από τον
μήνα Ιανουάριο του
2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης
.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

14 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ και άλλες αυθαιρεσίες

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ και άλλες αυθαιρεσίες

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2012
20121014-082600.jpgΑπό το 1955, οπότε και επεβλήθη η φορολογία εισοδή­ματος φυσικών προσώπων, διά του Ν.Δ. 3323/55 καμμία κυβέρ­νηση, ομαλή ή ανώμαλη, δημο­κρατική ή δικτατορική, δεν τόλ­μησε να καταργήσει το αφορο­λόγητο ποσό εισοδήματος για κάθε τέκνο. Μπορεί να υπήρξαν αυξομειώσεις τούτου, αλλά ου­δέποτε κατηργήθη η έκπτωση μέρους του εισοδήματος για κά­θε τέκνο. Το αυτό συνέβη και με τον Ν. 2238/94, που κωδικοποίη­σε όλες τις τροποποιήσεις του άνω βασικού νόμου.
Σε μια χώρα με μέγα δημογραφικό πρόβλημα, όπου ο αριθ­μός των θανάτων είναι μεγαλύ­τερος εκείνου των γεννήσεων, που μειούται συνεχώς, και ο α­ριθμός των αμβλώσεων μεγαλύ­τερος αυτού των γεννήσεων, η κατάργηση του αφορολογήτου ποσού για κάθε τέκνο
είναι α­συγχώρητο σφάλμα. Και τα σφάλματα τιμωρούνται πάντοτε.
Το συγκεκριμένο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ελληνικής φυλής. Σε λίγα χρο­νιά, οι Έλληνες θα αδυνατούν να αναδείξουν την κυβέρνηση της χώρας τους, την οποία και θα ε­κλέγουν οι σημερινές μειονότη­τες, που θα αποτελούν την πλειοψηφία. Αυτό επιδιώκουν οι κυ βερνώντες; Εκτός εάν έχουν υπ’ όψιν τους άλλη ρύθμιση, μη ανακοινωθείσα ακόμη, η οποία ε­ξουδετερώνει το άνω σφάλμα.
Διότι, κατά ποια λογική και για ποια σκοπιμότητα θα πληρώ­νει τον ίδιο φόρο ο άγαμος και ο άτεκνος έγγαμος, με τον πατέ­ρα δύο, τριών, πέντε ή και πε­ρισσοτέρων τέκνων; Είναι αυτό φορολογική δικαιοσύνη ή κατά­φωρος και απάνθρωπος αδικία;
Αυτή είναι η, κατά το Σύνταγμα, οφειλομένη προστασία του Κρά­τους προς την οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους (άρθρο 21 παρ. 1) και ειδική φροντίδα τούτου (άρθρο 21 παρ. 2) προς τις πολύτεκνες οικογένειες;
Και ενώ δεν γίνεται καμμία έκπτωση του εισοδήματος για τα τέκνα, απαλλάσσονται της φορολογίας οι αποζημιώσεις των βουλευτών εκ της συμμετοχής τους στις Ε­πιτροπές της Βουλής, οιουδή- ποτε ύψους είναι αυτές.
Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 5), «οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Στην πραγμα­τικότητα όμως φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ό­λοι οι άλλοι φορολογικώς «χαϊ­δεύονται». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συγκεντρώνουν απο­δείξεις των δαπανών τους, που εκπίπτουν του εισοδήματος.
Αυτό όμως δεν ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξι­ούχους. Το προσφάτως αποκαλυφθέν γεγονός, ότι οι δημόσιοι υπάλ­ληλοι και οι συ­νταξιούχοι δηλώ­νουν φορολογη­τέο εισόδημα 83 δισ. ευρώ, ενώ ό­λοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ε­πιστήμονες, τε­χνίτες και επιχει­ρηματίες, εισόδη­μα μόνον 3,6 δισ. ευρώ, καταδει­κνύει την αδικία που γίνεται σε βάρος των μι­σθωτών και των συνταξιούχων.
Η αυθαιρεσία των κυβερνώντων και οι παραβιάσεις του Συντάγματος από αυτούς έχουν υπερβεί κάθε όριο. Επεβλήθη α­ντισυνταγματικούς στους συντα­ξιούχους δικαστές εισφορά αλ­ληλεγγύης 17% (14% αρχικώς, +3% μεταγενεστέρως). Όχι ό­μως επί των καταβαλλόμενων σήμερα πραγματικών αποδο­χών, αλλά επί των ονομαστικών, που προβλέπονταν προ διετίας.
Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει δεχθεί παλαιότερα ότι η εισφορά αυτή (ΛΑΦΚΑ) είναι αντισυνταγματι­κή. Εν τούτοις ο σημερινός νομοθέτης αγνοεί την άποψη του αρμοδίου Δικαστηρίου και επι­βάλλει εισφορά, βάσει αποδο­χών που δεν καταβάλλονται. Η ενέργεια αυτή είναι ληστρική. Και δεν γνωρίζει προηγούμενο.
Η νομοθετική και η εκτελεστι­κή εξουσία έχουν ταυτισθεί πλήρως και ρυθμίζουν ενιαίως τις αποδοχές και συντάξεις των άμεσων εν ενεργεία και συντά­ξει οργάνων τους.
Αλλά, αν και τα άμεσα όργανα της δικαστικής εξουσίας δικαιούνται των αυτών αποδοχών λόγω της ισοτιμίας και ισοδυναμίας των τριών ε­ξουσιών, άνευ της οποίας δεν υφίσταται η διάκριση τούτων, που είναι θεμέλιο του κράτους δικαί­ου, οι αποδοχές των δικαστών ορίζονται κατά το δοκούν από τον υπουργό των Οικονομικών.Προφανώς διότι εκλαμβάνει τους δικαστάς ως υποτεταγμένους στην εκτελεστική ε­ξουσία και όχι ως άμεσα όργανα ισοτίμου, ισοκύρου και ισοδυνά­μου εξουσίας, προβλεπομένης και προστατευομένης από το Σύνταγμα. Αν τολμούν οι κυβερνώντες, ας πουν στον λαό ότι θεωρούν τη Δικαιοσύνη όχι ως ι­σάξια λειτουργία, αλλ’ ως υποτεταγμένη στις δύο άλλες. Για να καταφανεί ότι ενεργούν και σκέπτονται ως φασίστες.
Βεβαίως, η κοινή γνώμη εί­ναι εναντίον των δικαστών. Όχι διότι δεν τους αναγνωρίζει ως φορείς και εκφραστές της δικαστικής εξουσίας, αλλά διό­τι σε κρίσιμες στιγμές δεν στάθηκαν εις το ύψος της αποστολής τους.
Ιδιαίτερα με­ρικοί δικαστές του Συμβουλίου της Ε­πικράτειας, όταν οι πολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ για την περικοπή μισθών και συντάξεών τους.Η πλειοψηφία του Δικαστηρί­ου τούτου έκρινε ότι οι περικοπές αυτές είναι δικαιο­λογημένες, λόγω των εκτά­κτων περιστάσεων και προς προστασία του δημοσίου συμ­φέροντος! Τώρα που η κυβέρ­νηση περικόπτει τις αποδοχές τους βαναύσως, είναι υποχρε­ωμένοι να αναγνώσουν και πά­λι καλύτερα το Σύνταγμα.
Ομοίως, όταν οι πολίτες ζή­τησαν την ακύρωση του μνημονίου ως αντισυνταγματι­κού, διότι δεν ψηφίσθηκε από 181 βουλευτές, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η πλειοψηφία του ΣτΕ δέχθηκε το αντίθετο. Ένας των μελών αυτής μάλιστα, προ της δημοσιεύσεως της αποφάσεως, έσπευσε να γίνει σύμ­βουλος του Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια υπουργός Επι­κράτειας. Αμφιβάλλω αν τούτο έχει προηγούμενο παγκοσμίως.

Τα Διοικητικά Δικαστήρια έ­κριναν ως συνταγματική τη θεσμοθέτηση παραβόλου (έφθασε ήδη το 50% του αμφισβητουμένου ποσού) για την ά­σκηση προσφυγής εις αυτά, κατά της πράξεως του εφόρου. Τούτο όμως αντίκειται στο Σύ­νταγμα. Διότι κατ’ ουσίαν πα­ρακωλύει το δικαίωμα της προ­σφυγής εις αυτά, που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο.
Όταν οι ίδιοι οι δικαστές υ­ποχωρούν στις πολιτικές σκοπιμότητες και υιοθετούν ρυθμίσεις που στην ουσία τούς αχρηστεύουν, ας μη διαμαρτύ­ρονται γιατί οι πολιτικοί τούς υποτιμούν και δεν θέλουν να τους αναγνωρίσουν ως ισότιμη εξουσία.
Κατ’ επανάληψη έχει τονισθεί ότι το κύρος των δικα­στών και η εκτίμησή τους από την Πολιτεία και την κοινωνία εξαρτώνται από τους ίδιους. Ό­ταν ίστανται ως φρουροί του Συντάγματος και των Νόμων και δεν υποχωρούν για να επι­τύχουν κάποια «θεσούλα» με­τά την έξοδό τους εκ του δικα­στικού σώματος ή κάποιον διο­ρισμό τέκνου, ο λαός θα τους τιμήσει δεόντως και θα διαμαρ­τύρεται υπέρ αυτών οσάκις η Πολιτεία επιχειρεί να τους μει­ώσει. Τώρα, που οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται, μήπως αυτό έχει την εξήγησή του;
Βασίλειος Κόκκινος
Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.

8 Οκτωβρίου 2012

Τιμωρούν τις οικογένειες!ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

Τιμωρούν τις οικογένειες  !  ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

Πάνω απο 700 εκατ. ευρώ θα είναι οι ετήσιες εισοδηματικές απώλειες που θα υποστούν 1,4 εκ. οικογένειες από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των επιδομάτων του ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Κι αυτό, όπως γράφει η εφημερίδα, παρά το γεγονός οτι τα χορηγούμενα απο τον ΟΓΑ επιδόματα θα αντικατασταθούν από νέου τύπου εισοδηματικές ενισχύσεις.

Οι λόγοι για τους οποίους θα προκύψουν τόσο μεγάλες εισοδηματικές απώλειες για τις περισσότερες οικογένειες με παιδιά είναι οι εξής:

1.Με τη κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα θα προκύψουν πρόσθετες ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχος οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ καθώς επίσης και για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες.Οι επιβαρύνσεις αυτές μάλιστα θα κλιμακώνονται σε υψηλότερα επίπεδα όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων!

2.Με την αντικατάσταση των επιδομάτων του ΟΓΑ οι οικογένειες θα υποστούν και άλλες εισοδηματικές απώλειες και αυτό γιατί τα νέα επιδόματα που θα λαμβάνουν θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά μειωμένα. Οι τρίκτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ και μέχρι 45.000 ευρώ θα πάψουν πλέον να λαμβάνουν επιδόματα για τα παιδιά τους!

3.Ακόμη και πολλές οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες καθώς τα επιπλέον ποσά που θα πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων για τα παιδιά θα κυμαίνονται από 200 έως και 3.150 ευρώ το χρονο, ενώ τα ποσά των επιδομάτων που θα εισπράττουν θα κυμαίνονται από 156 έως και 960 ευρώ το χρόνο!

Σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις:

1.Θα καταργηθούν τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα. Τα όρια αυτά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα κάθε φορολογούμενου και σε 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο από τρίτο και τα επόμενα. Με την κατάργηση των αφορολογήτων για τα τέκνα όμως, όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δικαιούνται αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ, είτε έχουν παιδιά είτε δεν έχουν.

Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους αποκτούν εισοδήματα προερχόμενα από ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερα επαγγέλματα. Θα επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερα πρόσθετα ποσά φόρων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους επειδή θα χάσουν και τα αφορολόγητα όρια των προστατευόμενων τέκνων και το βασικό αφορολόητο των 5.000 ευρώ.

2.Τα επιδόματα από τον ΟΓΑ, θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από επιδόματα που θα καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει εισοδηματικών κρητιρίων. Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ το μήνα για το δεύτερο, 50 ευρώ για το τρίτο, 50 ευρώ για το τέταρτο και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.

Τα ποσά αυτά θα δίνονται σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα της οικογένειας είναι μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ δεν θα της χορηγείται κανένα επίδομα!

 Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 6, 2012

 Πηγή: newsit.gr


«Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.
Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 8.10.2012
«Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα του Ε΄ διμήνου 2012
(πολυτεκνικό επίδομα,
επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες,
εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη)
θα καταβληθούν, με πίστωση
λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ., σε 418.279 οικογένειες, την
Πέμπτη 11
Οκτωβρίου 2012
.
Η
συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των
113.345.378,00 ευρώ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

4 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΕΕ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΕΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23,3 εκατομμύρια ευρώ σε 745.00 απόρους, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη δωρεάν διανομή τροφίμων
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους.
Μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, ένας ανά προϊόν- σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια- που προέκυψαν μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία παρά τις καθυστερήσεις, που είχαν σημειωθεί και τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ενδιάμεσο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από συνθήκες διαφάνειας και προϋποθέσεων πλήρους ανταγωνισμού.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δήλωσε:
«Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και πόρο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εφαρμόζουμε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012  απορροφώντας το 100% των διαθέσιμων πόρων ύψους 23,3 εκατομμύρια ευρώ.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε και ειδικά ο συνδυασμός της ακρίβειας της αγοράς με την παράλληλη μείωση του εισοδήματος, η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως τυρί φέτα, γραβιέρα, ρύζι, μακαρόνια και ελαιόλαδο, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς (περιφερειακές ενότητες, σύλλογοι απόρων, σύλλογοι πολυτέκνων, Εκκλησία της Ελλάδος για τα γεύματα αστέγων κ.λ.π.) έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι. Οι ποσότητες που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 10.500 τόνους,  ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για  πρώτη φορά θα γίνει διανομή ελαιόλαδου».

Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 745.000 και στη διαδικασία εμπλέκονται περίπου 730 φορείς. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ο κατάλογος των δικαιούχων θα οριστικοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο του 2012, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός των τριών μηνών, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου του  2013.
Επιπλέον, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της απόφασης της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για τα ποσά Δωρεάν Διανομής τροφίμων για το 2013 (Φθινόπωρο 2013), θα αρχίσουν οι απλοποιημένες διαδικασίες προκήρυξης των διαγωνισμών, που θα ενισχύουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό των δικαιούχων. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό, που ανακοινώθηκε ήδη, η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ισοδύναμες περιοχές, για τη διευκόλυνση της μικρότερης οικονομικής επιφάνειας υποψήφιων αναδόχων, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα της τρέχουσας περιόδου.

ΔΩΡΕΑΝ  ΔΙΑΝΟΜΗ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΕΤΟΥΣ  2012  
ΠΡΟΪΟΝ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ (ΤΟΝΟΙ)
ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΕΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ –ΕΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΕΤΑΙΡΙΑ NUTRIA A.E.
550,00
ΦΕΤΑ
ΧΩΤΟΣ  Α.Ε.
888,00
ΡΥΖΙ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.
4.605,00
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Ε.
3.208,00
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.
1.337,20

Σύνολο
10.588,20
ΔΩΡΕΑΝ  ΔΙΑΝΟΜΗ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΕΤΟΥΣ  2011
ΠΡΟΪΟΝ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ (ΤΟΝΟΙ)
ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΕΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-
ΕΤΑΙΡΙΑ NUTRIA A.E.
426,00
ΦΕΤΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ NUTRIA A.E.
1.090,00
ΡΥΖΙ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.
5.200,50
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ NUTRIA A.E.
7.021,00

Σύνολο
13.737,50

3 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Όταν Βάζει εισοδηματικά κριτήρια για να είσαι δικαιούχος με όριο τα 10.000 ή 20.000  ή 30.000 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και ενώ πρέπει να είναι ανεξάρτητου εισοδήματος  διότι το επίδομα των παιδιών δεν είναι επίδομα προνιακού χαρακτήρας ούτε επίδομα ελεημοσύνης , απο εσάς τους μεγαλόψυχους πατριώτες, αλλά επίδομα για να υποστηριχτή η καλπάζουσα υπογεννητικότητα της χώρας μας ,είναι επένδυση για το μέλλον της Ελλάδας , διότι χανόμαστε ως λαός .......διότι αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια θα παράγουν θα πληρώνουν εισφορές ,θα υπερασπίζονται αυτή την χώρα απο αλλογενείς εχθρούς ή νέους επίδοξους εφιάλτες ή Ιούδες της πολιτικής, και ενώ θα έπρεπε να πριμοδοτούνται οι πολυμελείς οικογένειες με παραπολά αβαντάζ ούτος ώστε, και αυτοί που έχουν ένα η δυο παιδιά να κάνουν τρίτο ,τέταρτο κλπ , διότι η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ και  σύμφωνα με το άρθρο 21 του συντάγματος παραγράφους 1,2,3,5 του συντάγματος  δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι δυο τριών ή και περισσότερων ειδών , πλούσιοι , μέσοι , οι φτωχοί  για να τυγχάνουν υποστήριξης του κράτους ούτος ώστε να γενούν ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ για να μην καταντήσουμε μια χώρα Γερόντων δίχως παιδιά και μέλλον , Άρα πρόκειται για καταστρατήγηση του συντάγματος της Ελλάδος. Και κοινώς για διωγμό της οικογένειας προκαλώντας Γενοκτονία με κάθε τρόπο. 

Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από την ελληνική λέξη γένος και το λατινικό ρήμα caedere (=φονεύω). Τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής όρος δημιουργήθηκαν επίσημα (όρος διεθνούς δικαίου) μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.
(Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνο απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματός της.  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1    

ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;


     -Δεν Σέβεται και δεν  προασπίζεται την ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (Άρθρο 2 Παρ.1);
        Καταρρακώθηκαν η αξιοπρέπεια, η τιμή , οι αξίες του ΈΛΛΗΝΑ.

     -Κάνει διακρίσεις και εφαρμόζει οριζόντιες περικοπές και φορολογήσεις και δεν εφαρμόζει το Άρθρο 4 παρ.1:
΄΄Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.΄΄
και παρ.5: ΄
΄Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους΄΄.
     Απαράδεκτα φορολογικά μέτρα χωρίς ίχνος κατανομής των βαρών ανάλογα των δυνάμεων εκάστου Έλληνος.

άρθρο 21 του συντάγματος Ελλάδος.
(1. H oικoγένεια, ως θεμέλιo της συντήρησης και πρoαγωγής τoυ Έθνoυς, καθώς και o γάμoς, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελoύν υπό την πρoστασία τoυ Kράτoυς.
2. Πoλύτεκνες oικoγένειες, ανάπηρoι πoλέμoυ και ειρηνικής περιόδoυ, θύματα πoλέμoυ, χήρες και oρφανά εκείνων πoυ έπεσαν στoν πόλεμo, καθώς και όσoι πάσχoυν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσo έχoυν δικαίωμα ειδικής φρoντίδας από τo Kράτoς.
3. To Kράτoς μεριμνά για την υγεία των πoλιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την πρoστασία της νεότητας, τoυ γήρατoς, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
**5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

       Η Οικογένεια με τρία παιδιά και άνω είναι υπό διωγμό. Δέχεται σκληρότατα και άδικα μέτρα και τα παιδιά πλέον θεωρούνται τεκμήριο και τιμωρία. Οδηγείται στην φτώχεια, την ένδεια και την εξαθλίωση χωρίς ευαισθησίας από το Κράτος
Που είναι η μέριμνα και η προστασία της οικογένειας από το Κράτος;
Πού είναι η μέριμνα του Κράτους για δημογραφική πολιτική; Μείον 1060000 λιγότεροι Έλληνες και ΄΄κανενός το αυτί δεν ιδρώνει΄΄.
 Που διέλυσε το Σύστημα Υγείας;

 ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ;
                        
 
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;
           ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ; 
  ο εχθρός της χώρας του,διαπράττοντας γενοκτονία στις οικογένειες των γονέων του ,των αδελφών του ,και γενικότερα της πατρίδας του ,
      π...........ας
και σύμφωνα με την Aκρoτελεύτια διάταξη
Άρθρo 120 παρ.2,4
 -- O σεβασμός στo Σύνταγμα και τoυς νόμoυς πoυ
συμφωνoύν με αυτό και η αφoσίωση στην Πατρίδα και
τη Δημoκρατία απoτελoύν θεμελιώδη υπoχρέωση όλων
των Eλλήνων.
-- H τήρηση τoυ Συντάγματoς επαφίεται στoν πατρι−
ωτισμό των Eλλήνων, πoυ δικαιoύνται και υπoχρεoύνται
να αντιστέκoνται με κάθε μέσo εναντίoν oπoιoυδήπoτε
επιχειρεί να τo καταλύσει με τη βία.»

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ


Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.
Η περικοπή των αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά καθώς και των πολυτεκνικών επιδομάτων (για τρίτεκνους και άλλους) και η αντικατάστασή τους με ένα ενιαίο επίδομα το οποίο θα καταβάλλεται ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων θα περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ, που συζητά το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.
Από το μέτρο αυτό, άλλωστε, έχουν εγγραφεί επιπλέον έσοδα 427 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2013, όπως προκύπτει από το προσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Το επίδομα αυτό θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω των εφοριών και όχι μέσω ΟΓΑ, Νομαρχιών κ.λπ. όπως ισχύει έως σήμερα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο επίδομα που θα καταβάλλεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής:
  • Για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί,
  • Για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού,
  • Για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού, ενώ
  • Για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.

ΕΘΝΟΣ

1 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ
ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ 
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
                         115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
                                     Τηλ.:              6944161115         6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr 
                                                                                                             Αθήναι  25-9-2012       
                         ΠΡΟΣ:ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ

Αξιότιμοι(ές) κύριοι(ες),

σας στέλνουμε την συνημμένη επιστολή-διαμαρτυρία του 2θμίου οργάνου ΠΕΣΠΟ3Τ που εκπροσωπεί συλλόγους τριτέκνων και παρακαλούμε να την επιδώσετε στον κ.Ράϊχενμπαχ.
Εκφράζουμε την απόφασή μας για συνεχή αγώνα  ώστε να μην περικοπούν οι παροχές και τα επιδόματα προς τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω. Σχεδόν το 35% των τρίτεκνων οικογενειών ευρίσκονται στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Έστω και αυτές οι ελάχιστες παροχές είναι μια βοήθεια σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η Χώρα μας.Τα μέτρα αυτά θεσμοθετήθηκαν για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με δείκτη γονιμότητας το μικρότερο μετά την Γερμανία. Μέσα σε μία 10ετία ο πληθυσμός των Ελλήνων μειώθηκε πέραν του ενός εκατομμυρίου.

ΤΟ ΔΣ

                 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ

Την πιό σκληρή και άδικη τιμωρία που έχουν υποστεί, με το πρόσχημα της οικονο-μικής κρίσεως,
Τις μεγάλες και  άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων,
Την φτώχεια και την εξαθλίωση που έχει οδηγηθεί το 35% των τρίτεκνων οικογενειών λόγω των άδικων και ανάλγητων νόμων,
Την συρρίκνωση του αφορολογήτου ορίου και την επιχειρούμενη κατάργησή του,
Τα ανεξέλεγκτα χαράτσια,που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση,χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση.
Τον περιορισμό και την επιχειρούμενη κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων στους τριτέκνους,
Την τιμωρία των τρίτεκνων εκπαιδευτικών που τους κρατούν 2 και 3 χρόνια μακριά από τις οικογένειές του,
 Την καθιέρωση χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων για σίτιση και στέγαση με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό σημαντικού αριθμού τρίτεκνων φοιτητών,
Την κατάργηση των μετεγγραφών φοιτητών,με αποτέλεσμα οικογένειες τριτέκνων να μην μπορούν να στηρίξουν την φοίτηση δύο ή τριών τέκνων τους σε διαφορε-τικές πόλεις, 
Την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος (1.060.000 λιγότεροι οι έλληνες και πιο γηρασμένοι 27%) που είναι βασική αιτία:
    -της κατάρρευσης του Ασφαλιστικού και Συνταξιοδοτικού Συστήματος, 
    -των  σοβαρών προβλημάτων στην στελέχωση και την μαχητική ικανότητα της Άμυνας της Χώρας
    -του εργασιακού.
Σε ποιά Χώρα του Κόσμου τα Παιδιά Είναι Τεκμήριο Πλουτισμού;
ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ:

Η Υπομονή, Η Αντοχή και Η Ανοχή των Τριτέκνων Έχει Εξαντληθεί.
Οι Τρίτεκνες  Οικογένειες Δεν Είναι Ισοδύναμο Κανενός.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,
ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,
ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ,
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΧΘΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ,
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ,
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ(ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ) ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΙ
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.