Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

30 Ιουλίου 2014


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 

                           115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ

                                          Τηλ.:6944161115,6944364283  e-mail:pespo3t@yahoo.gr 

                                                                 Αθήνα 24 Ιουλίου 2014    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 23 ΙΟΥΛ 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΠΕΣΠΟ3Τ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 
Γνωρίζεται ότι, το ΔΣ της ΠΕΣΠΟ3Τ στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών τους για προώθηση του βασικού στόχου του αγώνος των τριτέκνων,  για σοβαρή και έμπρακτη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος από την Κυβέρνηση, πραγματοποίησε τις ακόλουθες συναντήσεις και συζητήθηκαν τόσο η βασική μας πρόταση όσο και επιμέρους ζωτικά θέματα-προβλήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες:

Στο Υπουργείο Εργασίας με τους Υπουργό Εργασίας, κ.Βρούτση Ιωάννη και Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου Βασίλειο, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την προώθηση από το Υπουργείο Εργασίας, ως καθ΄ ύλην αρμοδίου Υπουργείου την λήψη σοβαρών, αποτελεσματικών και επικαιροποιημένων μέτρων που θα έχουν προοπτική για τον αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος. Αποδέχθηκαν σχετική μας πρόταση την από μηδενική βάση εξέταση του  πολυτεκνικού κινήματος, τον άμεσο νομοθετικό σχεδιασμό για το δημογραφικό και την εξομοίωση τριτέκνων-πολυτέκνων, στα πλαίσια του σχετικού Ομόφωνου Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό. Για τον σκοπό αυτό, με σχετική εντολή του κου Υπουργού για την γρήγορη υλοποίησή του, θα συγκροτηθεί το συντομότερο επιτροπή η οποία αφού εξετάσει σε όλη του την έκταση την υφιστάμενη κατάσταση θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα. Στην εν λόγω επιτροπή θα κληθούν να συμμετέχουν πέραν των εκπροσώπων τριτέκνων, πολυτέκνων και πανεπιστημιακοί φορείς, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης κα. Όσον αφορά το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους, που έχει αρκετά καθυστερήσει καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αρχίσει η υλοποίησή του έστω και προς τέλος του 2014. Σχετικά σύντομα θα είναι έτοιμο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση και στην συνέχεια μετά από σχετικές προσκλήσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς για συμμετοχή. Για δε τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, προσπαθήσαμε και υπήρξε μια αρχική συμφωνία ότι θα διατηρηθούν κοντά στα όρια του προηγούμενου προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που έληξε το 2013. Όλα αυτά, όμως, θα καθορίζονται κάθε φορά, στις σχετικές προσκλήσεις της Διαχειριστικής Αρχής, οι οποίες προσκλήσεις μπορεί να γίνονται 2 και 3 φορές το έτος και όχι πάντα για το ίδιο είδος. Σύντομα θα έχουμε περισσότερη ενημέρωση για το περιεχόμενο του εν λόγω Προγράμματος. Ο κ. Υφυπουργός πρότεινε μια σειρά εργαλείων για την καλύτερη αντιμετώπιση της οικογενειακής επιχείρησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την οικογένεια. Για τους παιδικούς σταθμούς ζητήσαμε την αύξηση του αριθμού των παιδιών με την αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης. Η δέσμευση τους ήταν ότι η χρηματοδότηση για τα 68.000 παιδιά είναι δεδομένη. Επίσης ζητήσαμε την παρέμβασή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε σε τρίτεκνες οικογένειες από την μη παροχή μικροεπισκευαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο τέλος ο κ. Υπουργός Εργασίας μας τόνισε ότι το Δημογραφικό πρόβλημα είναι το σοβαρότατο εθνικό πρόβλημα που πλέον πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και συμφώνησε να γίνει νέα συνάντηση μαζί του, αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επισπευθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες. (Αναλυτικά οι προτάσεις μας ως συνημμένο 1)
 

Στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λεονταρίδη Θεόφιλο, που άμεσα αποδέχθηκε το αίτημά μας για συνάντηση, η ενημέρωση και οι προτάσεις μας εστιάσθηκαν σε θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα στην νομοθετική ρύθμιση για ένταξη των τριτέκνων στις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που αφορά δυνατότητα παροχής μειώσεων στα πάσης φύσεων τέλη των δήμων. Με την νομοθέτηση αυτή θα μπορούν οι δήμοι που έχουν την πρόθεση και οικονομική δυνατότητα και χωρίς να σχοινοβατούν στα όρια της νομιμότητος να προβαίνουν σε σχετικές μειώσεις των δημοτικών τελών και για τις τρίτεκνες οικογένειες. Επίσης προτείναμε την τροποποίηση της σχετική νομοθεσίας για τις Επιτροπές Διαβούλευσης στους Δήμους και Περιφέρειες καθότι μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν λειτουργούν και η πρότασή μας είναι ή η κατάργησή τους και οι φορείς που συμμετέχουν να ενταχθούν στην Επιτροπή Ποιότητος Ζωής ή την ενίσχυση της Επιτροπής Διαβούλευσης με δικαιοδοσίες αντίστοιχες των Επιτροπών Ποιότητος Ζωής.(Αναλυτικά οι προτάσεις μας ως συνημμένο 2)

Στην Βουλή των Ελλήνων ενημερώσαμε και ζητήσαμε την στήριξή τους για τα ακόλουθα:

Από τους βουλευτές κ. Σκρέκα Κων/νο και κα Μαρτίνου Γεωργία της ΝΔ πέραν της δίκαιης τεκμηρίωσής μας για τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, για τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας, με έμφαση λόγω του επίκαιρου του προβλήματος, να ισχύσει η πρόσφατη ψηφισθείσα διάταξη για τις μετεγγραφές αναδρομικά από τα έτη 2011 έως και 2013, την ένταξη και των τρίτεκνων για τις υποτροφίες από το ΙΚΥ, αποσπάσεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών. (Αναλυτικά οι προτάσεις ως συνημμένο 3).

Από τους βουλευτές  Στρατούλη Ιωάννη και Κουρουπλή Παναγιώτη του ΣΥΡΙΖΑ την άμεση επαναπροώθηση της προτάσεως νόμου για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, την πρόκληση ειδικής συζητήσεως(σε επίπεδο αρχηγών πολιτικών παρατάξεων) στην Βουλή των Ελλήνων για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, την στήριξη της προτάσεών μας για την αναδρομική ισχύ των μετεγγραφών καθώς και την επαναχορήγηση δανείων στους τριτέκνους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Υποσχέθηκαν την άμεση έμπρακτη στήριξη και προώθηση των προτάσεών μας.  

Καλούμε την Κυβέρνηση, τις Πολιτικές Παρατάξεις και συνολικά την Πολιτεία για ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ άμεσης αντιμετώπισης του Εθνικού Ζωτικού Θέματος, του Δημογραφικού.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ 0-14:17% ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΟΜΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ 23% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Η ΠΗΓΗ ΣΤΕΡΕΥΕΙ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ.
 

Τέλος καλούμε όλους τους συλλόγους τριτέκνων να πλαισιώσουν-συνεργασθούν με την ΠΕΣΠΟ3Τ για κοινό αγώνα στα πλαίσια της νομιμότητος για τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
 

Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.

Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα
 

Κόμμα μας γίνονται τα παιδιά μας και γι΄αυτό θα αγωνιζόμασθε με κάθε νόμιμο μέσο.

 

       Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

           

 Σταύρος Πουρτουλίδης                                  Πουλάκης Γεράσιμος