Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Οκτωβρίου 2014


Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά, όπου απάντησε σε ερωτήσεις για τα εξής θέματα:
Τις μεταγραφές των φοιτητών: Ήταν 12.800 οι αιτήσεις. Πρέπει να ικανοποιηθούν κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων γύρω στις 10.000 – 10.500. Το πρόβλημα από εκεί που εμφανιζόταν να έχει εύρος και βάθος τρομερό, δεν έχει.
ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΣΕΙΣ
Όσοι κακολόγησαν πολιτικές που ήθελαν να βοηθήσουν και λίγο τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα οικονομικά, όσες κριτικές, ό,τι λαρυγγισμοί ακούστηκαν επιστρέφονται, φαντάζομαι. Βέβαια το έχουν κλείσει το στοματάκι τους τώρα, αλλά δεν πειράζει. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και με τα ΤΕΙ, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υπάρχουν ειδικά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Τα πανεπιστήμια που ήταν όμως και αυτά και τα ΤΕΙ πολύ λογικά, μέχρι στιγμής. Να πω ότι τώρα υπάρχει μια λεπτομέρεια, αλλά είναι πολύ σοβαρή για πολλούς, η ταχύτητα της διεκπεραίωσης.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΣΕ ΓΙΑ  ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 53: ΕΣΕΙΣ (΄΄ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΟΣ΄΄)
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
ΠΟΙΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ(πχ  40000 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ΄΄): ΕΣΕΙΣ
ΠΟΙΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΤΟΡΩΝ  ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΑΣ:   ΕΣΕΙΣ
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ  ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ   ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ :  ΕΣΕΙΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΑΤΕ . ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ,ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.
ΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ(ΩΣ  ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ) ΓΟΝΕΙΣ, ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ: ΕΣΕΙΣ
ΕΑΝ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΘΕ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ;
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΔΙΑΨΕΥΘΗΚΑΤΕ;
Εμείς μαζέψαμε όλες τις αιτήσεις και τις ταξινομήσαμε. Πήραμε αυτή την ευθύνη. Τις αποστείλαμε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ με επιστολή μας στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και τους παρακαλούμε από την ημέρα που θα την παραλάβουν, πέντε μέρες μετά να βγάλουν την ανακοίνωση, να καλέσουν τους υποψηφίους που έχουν κάνει δηλαδή αίτηση μετεγγραφής, να καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους, ότι συντρέχει το άλφα, το βήτα, κριτήριο και από την πρώτη μέρα και με άλλες 7, δηλαδή 8 μέρες συνολικά, θα κρατήσει αυτή η προθεσμία κατάθεσης πιστοποιητικών. Δηλαδή μέσα στις πρώτες 10 μέρες του Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία. Από εκεί και μετά, παρακαλούμε και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να κάνουν πάρα πολύ γρήγορα τη σχετική ταξινόμηση. Γιατί δεν πρέπει να χαθεί όλο το εξάμηνο. Τα παιδιά δεν πρέπει να ξοδεύονται σε ξενοδοχεία, ή σε σπίτια που νοικιάζουν με ευκαιριακό τρόπο για να κάτσουν εκεί μέχρι το Γενάρη και το Φλεβάρη για να πάνε στο δεύτερο εξάμηνο στα τμήματά τους. Εκεί όπου είναι οι αιτήσεις λογικές και λίγες, γιατί είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό, τα τμήματα πρέπει να τελειώσουν την διεκπεραίωση πάρα πολύ γρήγορα. Είναι ζήτημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο που δεν έχει χρήματα να ξοδεύει. Άρα πέντε μέρες από την Πέμπτη, πείτε Παρασκευή ότι το παρέλαβαν, έχουν υποχρέωση τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να βγάλουν την ανακοίνωση πρόσκλησης, η οποία κρατάει 8 μέρες. .......
ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΑΝΕΣΗ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ:
ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%(ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ).ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ.
ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ  ΤΗΣ ΠΕΣΠΟ3Τ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.