Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

11 Απριλίου 2015

Πασχαλινή συνταγή: Νόστιμος μεζές από ζελέ λαχανικών και αλλαντικών, σε σχήμα αυγού! Εκτύπωση άρθρου

ebe9ac202a3149b75a8ae8adb2e1d8a7_L
Η οικογένειά σας θα λατρέψει  σίγουρα αυτά τα αυγά  στο τραπέζι του Πάσχα! Εντυπωσιάστε τους όλους με μια πρωτότυπη σαλάτα, με ζελέ!

 Θα χρειαστείτε:
-7 αυγά
-Φιλέτο κοτόπουλο
-Αρακά
-Καλαμπόκι
-Γλυκές κόκκινες πιπεριές
-2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
-Αρωματικά χόρτα (μάραθο, μαϊντανό)

Ας ξεκινήσουμε!
1) Βράζουμε το κοτόπουλο  σε αλμυρό νερό.  Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι ζωμό.
2) Μαλακώστε τη ζελατίνη σε 1 φλιτζάνι  νερό και αφήστε τη για λίγο χρονικό διάστημα.
3) Πλύντε καλά τα αυγά με τη χρήση σόδας και αλατιού. Ξεπλύνετε με νερό.
4) Στη συνέχεια, κάνετε μια τρύπα στο αμβλύ μέρος. Ρίξτε τα ασπράδια και τους κρόκους σε ένα πιάτο. Δεν θα τους χρειαστείτε, θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα τσόφλια των αυγών.
5) Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους. Με την ευκαιρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζαμπόν αντί φιλέτο.
6) Κόψτε τις  γλυκές κόκκινες πιπεριές σε κύβους.
7) Διαλύστε  τη ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι ζεστό ζωμό.
8) Αρχίζετε να γεμίζετε τα αυγά.  Πρώτα βάλτε τα αρωματικά χόρτα, στο κάτω μέρος του κελύφους.
9) Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας, τον αρακά και το καλαμπόκι.
10) Ρίξτε το ζωμό με τη ζελατίνα στο κέλυφος του αυγού. Βάλτε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.  Την επόμενη, σπάστε το κέλυφος των αυγών για να τα απολαύσετε!
Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με τη γέμιση. Μπορείτε εύκολα να την αλλάξετε σύμφωνα με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις!
Καλό Πάσχα!